V Rači vynovili materské a základné školy

14.08.2012 Bratislava

Bratislava 14. augusta (TASR) - Miestny úrad Bratislava-Rača pripravil pre žiakov svojich materských a základných škôl veľké prekvapenie. Všetky predškolské a školské zariadenia, ktoré spadajú do pôsobnosti miestneho úradu, totiž prechádzajú počas prázdnin rekonštrukciou.

Takmer všetky práce sú už hotové. "Najvýraznejšiu zmenu pocítia školáci v MŠ Barónka, kde došlo k výmene starých okien za nové, plastové, k vymaľovaniu priestorov, výmene všetkých kobercov, pribudli dve rolldorové skrine a zrekonštruoval sa aj sprchovací kút," povedal Viktor Kiššimon z MÚ v Rači.

Plastové okná a nové sociálne zariadenie zdobia MŠ na Hubeného ulici. V MŠ Cyprichova budú od septembra spať deti na nových ležadlách, do MŠ Gelnická pribudol nový nábytok a opravili bleskozvod, na MŠ Plickova prebehlo zosieťovanie počítačov. Nový nábytok budú mať deti aj v MŠ Pri Šajbách. MŠ Tbiliská je čerstvo vymaľovaná a predškoláci dostali aj nové koberce a 93 nových ležadiel.

Miestny úrad nezabudol ani na základné školy. "V ZŠ Tbiliská prebehla rekonštrukcia odbornej učebne na chémiu, rekonštrukcia stolnotenisovej haly a vymaľovali päť tried. V ZŠ J. A. Komenského na Hubeného ulici sa momentálne realizujú rekonštrukčné práce. Vymieňajú sa okná, pracuje sa na nových podlahách a na vynovení troch učební, školského klubu detí a sociálnych zariadení. Do začiatku nového školského roka budú všetky práce ukončené," dodal Kiššimon.
 

Vyberte región